Huren

Over het huren van een pand:

Bezichtiging

Wanneer u in één of meerdere panden interesse heeft, verzoeken wij u een afspraak met ons te maken voor bezichtiging. Wij adviseren u om u van tevoren te oriënteren op ligging en omgeving.

Huurvoorwaarden

Waarborgsom

Er wordt minimaal één maand huur als waarborgsom gesteld. Bij particuliere huurders kan zonder opgaaf van reden een waarborgsom van één tot drie maanden gesteld worden.

Huurtermijn en opzegtermijn

De huurtermijn alsmede de opzegtermijn wordt in overleg met huurder bepaald.

Betalingen

Vóór aanvaarding van de woning dienen te zijn voldaan: de eerste kalendermaand huur, de eventuele dagen in de gebroken maand, de vastgestelde waarborgsom alsmede de contractkosten.

Huurbetaling

De betaling van de huur geschiedt -bij beheer door Mariska Franken Beheer b.v.- middels een machtiging tot automatische incasso door Mariska Franken Beheer b.v.

Inkomens-eis

Het bruto-jaar-inkomen van de huurder(s) dient minimaal vier maal de jaar-huursom te zijn.

Bijzonderheden

Het opnemen van een diplomatenclausule in de huurovereenkomst is mogelijk. In de huurovereenkomst kan worden vastgesteld voor welke periode een woning maximaal beschikbaar is voor de verhuur. Het huren van een woning kan gebonden zijn aan een vooraf overeengekomen huurperiode.

Identificatie

Particuliere huurders dienen paspoort alsmede een werk inkomensverklaring te overleggen.

Het is mogelijk dat er gevraagd wordt naar een bewijs van goed betalingsgedrag tijdens de laatste huursituatie. Bedrijven/zelfstandige ondernemers dienen een recent uittreksel van hun inschrijving Kamer van Koophandel te overleggen, alsmede een kopie paspoort van de bestuurder die als contractant optreedt.

Latest news