Verkoop

De verkoop van uw woning

Uw huis heeft een emotionele waarde. Maar ook een financiële. Deze twee overwegingen vindt u terug in onze aanpak. Want er komt veel kijken bij de verkoop van uw woning.

De waarde van uw woning

De situatie op de huizenmarkt speelt een grote rol bij de waardebepaling van uw woning. Maar er zijn nog meer factoren van invloed. Wij komen graag bij u thuis om samen de vraagprijs van uw woning te bepalen.

Hoe vinden we een koper?

Eerst maken wij een uitgebreide brochure over uw woning. Met een duidelijke beschrijving, plattegronden, afmetingen en foto´s van de binnen- en buitenzijde van het huis. Vervolgens vergelijken wij uw aanbod met de wensen van de woningzoekenden die bij ons ingeschreven staan. Wij zorgen voor een brochure van uw woning, plaatsen een Te Koop-bord in uw tuin, en prijzen het huis aan in kranten en plaatselijke bladen. Daarnaast bieden wij uw woning aan op de diverse websites, waaronder Funda, VBO, Jaap, Zuka, Dimo, Brixter, Moviq, Brixter, Huislijn, Huisvinder en zoekallehuizen. Wij onderhouden contacten met collega-makelaars. Uiteraard vinden woningzoekers uw huis ook op deze en andere internetsites.

Hoe vinden de bezichtigingen plaats?

Wij informeren geïnteresseerde woningzoekers uitgebreid over uw woning. Zo weet u dat serieuze kijkers het pand komen bezichtigen. Vooraf overleggen wij met u of u aanwezig wilt zijn bij de bezichtiging, en wanneer het u schikt.

Bod en tegenbod

Nu wordt het echt spannend. Wij overleggen met u en adviseren hoe u het beste kunt reageren op biedingen. Als uw belangenbehartiger stellen wij uw wensen hierbij centraal. We maken nu afspraken over de transportdatum, de eventuele overname van roerende zaken en eventuele voorbehouden.

Juridische zaken

De voorlopige koopovereenkomst wordt door ons opgemaakt, waarna wij alle juridische aspecten met beide partijen doornemen. Vervolgens verzorgen wij voor u het traject tot aan de notaris. Op de dag van het transport inspecteert de koper nog eenmaal met ons het pand. Wij nemen de meterstanden op, waarna de woning bij de notaris wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Laatste nieuws