45 photos available

For sale: Zuilenstraat 88, 4813 AC Breda

Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 990 m²
Liveable area 165 m²
€695,000
Top offer

General

Een zeer ruime en verrassende, vrijstaande, recent uitgebouwde woning gelegen in “Princenhage”. Een fijn woonhuis met ruime woonkamer, eetkeuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond, ruime oprit, praktijkruimte, berging, veranda en zeer diepe voor-achtertuin met achterom, twee slaapkamers en badkamer op de verdieping. De woning is in zijn geheel karakteristiek en sfeervol gerenoveerd, maar... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, single-family house, detached house
Construction period 1964
Status Available
Offered since 12 October 2018

Features

Offer
Reference number 06061
Asking price €695,000
Heating €200
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Offered since 12 October 2018
Last updated 07 December 2018
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1964
Roof materials Tiles
Bitumen
Rooftype Front gable
Isolations Roof
Cavity wall
Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 990 m²
Effective area 165 m²
Living area 71.75 m²
Kitchen area 22.48 m²
Content 626 m³
Surface area external storage rooms 18 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 5 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 2
Outdoors
Type Front yard
Orientation North west
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Garden 2 - Type Back yard
Garden 2 - Main garden Yes
Garden 2 - Orientation South east
Garden 2 - Has a backyard entrance Yes
Garden 2 - Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate E
Boiler
Type of boiler Nefit Topline
Heating source Gas
Year of manufacture 2008
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 3
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Fireplace
Partial Floor heating
Stove
Has a bath Yes
Has a shower Yes
Has cable TV Yes
Has a fireplace Yes
Garden available Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has roller blinds Yes

Definition

Een zeer ruime en verrassende, vrijstaande, recent uitgebouwde woning gelegen in “Princenhage”. Een fijn woonhuis met ruime woonkamer, eetkeuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond, ruime oprit, praktijkruimte, berging, veranda en zeer diepe voor-achtertuin met achterom, twee slaapkamers en badkamer op de verdieping. De woning is in zijn geheel karakteristiek en sfeervol gerenoveerd, maar ook aan de constructie is gedacht, zo zijn recent alle schuine daken vervangen.

Ground floor

U komt deze sfeervolle woning binnen via de entree met tegelvloer, verdiepte kelderkast, trapopgang naar de eerste verdieping, meterkast en toilet.

U heeft een afgesloten garderobe in het halletje voor de verdiepte kelderkast. In deze praktische kast is natuurlijke ventilatie door het kelderraampje.

De recent vernieuwde toiletruimte heeft een hangend toilet, inbouwreservoir, een natuurstenen fonteintje en een raampje met rolluik ervoor.

De L-vormige woonkamer is zeer royaal (circa 32 m2) en v.v. een leistenen tegelvloer “Rembrandt”, de wanden zijn voorzien van strak stukwerk. Door de vele raampartijen heeft u uitzicht over de voor-, zij- en achtertuin en oprit. Verwarming geschiedt via radiatoren en vloerverwarming, voor extra warmte en sfeer is er een open haard.

U loopt vanuit de woonkamer naar de zeer ruime woonkeuken (keuken inclusief eetkamer is circa 21,5 m2) met royale keuken-opstelling, bestaande uit drie blokken met een mooi hardstenen blad. De twee blokken in de keuken hebben onderkasten met diverse lades en kastruimte. Hier is het 5-pits-gasfornuis, de RVS-afzuigkap, de vaatwasser en de spoelbak gesitueerd.

In de eetkamer staat een hoge opstelling met de koelkast, oven (2018) en kastruimte. De eetkamer is aan de achtertuin grenzend, u stapt zo via de openslaande deuren naar het terras. Vanuit de eetkamer kunt u naar de wasruimte, de oprit en de praktijkruimte.

In de wasruimte vindt u de wasmachine-aansluiting en de c.v.-ketel (Nefit Topline uit 2008).

De moderne, betegelde badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en wastafel. Uniek is het heerlijk vrije uitzicht naar de achtertuin vanuit het ligbad of douche. Voor een heerlijk ruimtelijk gevoel is plafond verhoogd tot de nok.

De eerste slaapkamer, de masterbedroom is op de begane grond gelegen. U heeft heerlijke kastruimte in de walk-in vaste kastenwand (slaapkamer en kastenwand samen circa 15,5 m2). Op de grond ligt een moderne tegelvloer, de wanden en het plafond zijn strak gestukt.

De sfeervolle, lichte praktijkruimte (circa 35 m2) is heerlijk afgesloten van de woning, maar wel bereikbaar via de eetkamer. Uw bezoek kan vanuit de oprit rechtstreeks uw kantoor inlopen via de oprit. Deze geïsoleerde ruimte is natuurlijk ook ideaal voor uw hobby’s of als slaapkamer. De praktijkruimte heeft een eigen toilet en kitchenette. De houten vloer zorgt voor een warme uitstraling. De ene helft van deze ruimte loopt tot aan de nok en is maar liefst 3,90 hoog, de andere helft heeft een plafond, waardoor er een praktische bergzolder is ontstaan. Aan de achterzijde heeft deze ruimte openslaande deuren naar het terras achter de praktijkruimte. Verwarming van deze ruimte is door een pelletkachel (energiezuinig, goed instelbaar).

First floor

Op deze verdieping vindt u twee slaapkamers en de badkamer. De eerste slaapkamer (circa 13 m2 groot) heeft een verhoogd plafond (open tot aan de nok, 3,70 hoog) en een leuke vide. Op de vloer ligt tapijt.

De tweede slaapkamer is circa 16 m2 groot en heeft een laminaatvloer.

De wanden en het plafond van de slaapkamers zijn strak gestukt.

Deze verdieping heeft een eigen badkamer

De praktische badkamer v.v. twee wastafels met meubel, een douchecabine van glas en een ruime dakkapel.

Garden

De woning is omringd door de diverse tuinen. De –heerlijk vrij gelegen- achtertuin is maar liefst ruim 40 meter diep en 15 meter breed. U zit in deze tuin geheel privé. De tuin is mooi aangelegd en voorzien van diverse terrassen, gazon en bordes. Achter in de tuin staat een veranda (circa 15 m2) en een houten tuinhuis (circa 15m) met dubbele toegangsdeuren.

Naast de woning is een goed toegankelijke achterom en een berging voor fietsen, de voorraad hout etc. In de tuin staat nog een extra berging (circa 3,2 m2).

Details

OPRIT
Voor de praktijkruimte, naast de woning ligt een diepe brede oprit voor maar liefst drie auto’s .

BIJZONDERHEDEN
• De woning is grotendeels voorzien van isolerende beglazing, op sommige locaties zijn er glas-in-lood ramen of rolluiken;
• In 2008 is een zeer grondige renovatie gedaan, zo is de elektrische installatie geheel up-to-date-gemaakt en bestaat uit tien groepen en aardlekschakelaars, is de eetkamer en wasruimte aangebouwd, de praktijkruimte voorzien van openslaande deuren achterzijde en de toegangspui aan de voorzijde, badkamer op de begane grond vernieuwd, kozijnen geplaatst, vloer van de woonkamer/eetkeuken vervangen en de begane grond voorzien van nieuw stukwerk;
• In 2012 is de praktijkruimte functioneel gemaakt en zijn de bergruimten/fietsenhok naast de woning, de veranda en de schuur gebouwd;
• In 2015 is de gehele zolderverdieping vernieuwd, zo zijn alle schuine daken geheel vernieuwd en geïsoleerd, zijn er twee slaapkamers en een badkamer gecreëerd, een dakkapel geplaatst, het stukwerk begane grond aangepakt en het toilet op de begane grond vervangen.

LOCATIE
De woning is gelegen in de gewilde wijk Princenhage, deze wijk is met circa 8.100 inwoners de op het één na grootste buurt van de Gemeente Breda. Het is een fijne, rustige en sociaal hechte gemeenschap, met een levendig verenigingsleven. De bewoners hebben vooral waardering voor de rust en de voorzieningen in dit deel van Breda.

De woning ligt op korte afstand van de historische dorpskern van Princenhage. Hier is een ruim aanbod aan winkels te vinden waaronder een Hema, modezaak, bakkerijen, slagerijen, supermarkten, drogisten, twee slijterijen, een opticien, horeca-gelegenheden etc.

In de omgeving zijn basisscholen, sportvoorzieningen, kerken en de woonboulevard. Met de fiets bent u zo in het centrum van Breda of op het centraal station. Het oude en gezellige stadscentrum van Breda biedt u mogelijkheden op het gebied van cultuur, winkelen en uitgaan door de aanwezigheid van diverse voorzieningen zoals de verschillende restaurants, Het Chassé Theater, de winkelstraten, het winkelcentrum `De Barones`, de Grote Markt en de nieuwe haven van Breda. De woning ligt gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen richting Rotterdam, Antwerpen (A16), Eindhoven en Bergen op Zoom (A58).

Deze verkoopbrochure is in opdracht van de verkoper zo nauwkeurig mogelijk opgesteld. Eventuele maatvoeringen in teksten, plattegronden, inhouds- en oppervlaktematen etc. zijn bij benadering en mogelijk niet geheel conform NEN2580. Koper heeft de mogelijkheid gehad om de maten op/na te meten en vrijwaart verkoper en diens makelaar van elke aansprakelijkheid wanneer achteraf blijkt dat de maatvoering afwijkt van de werkelijkheid. Aan verkopers is niet bekend dat in de onroerende zaak asbest is verwerkt anders dan in de tijd waarin de onroerende zaak werd vervaardigd te doen gebruikelijk was.

Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van de milieuwetgeving speciale maatregelingen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid/verwijderen van asbesthoudende materialen kunnen voortvloeien. De verkopend makelaar streeft naar een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie van de beschikbare gegevens, toch zijn deze gegevens slechts indicatief. De koper heeft een onderzoek plicht naar de zaken die voor hem van belang zijn. Hij kan zich nimmer beroepen op onbekendheid van feiten, welke hij zelf had kunnen onderzoeken/waarnemen of die op te zoeken zijn in openbare registers. De makelaar kan u desgewenst verwijzen naar de betreffende instanties. Verkopend makelaar adviseert u te allen tijden een bouwkundige keuring te laten uitvoeren en om u bij te laten staan door een aankopend makelaar.

Mariska Franken Vastgoed
Voor meer informatie en/of een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met:
Mariska Franken Vastgoed
Haagweg 392 A1
4813 XG Breda
telefoon: 076-5217010
e-mail: mariska@mfvastgoed.nl
www.mfvastgoed.nl

Floor plans

Extra

Recently viewed