40 photos available

For sale: Pastoor Pottersplein 17, 4815 BA Breda

Type of residence House, single-family house, corner house
Plot size 201 m²
Liveable area 142 m²
€435,000
Top offer
New for sale

General

Deze woning wordt aangeboden met een bieden-vanaf-prijs.

Wilt u op toplocatie in de zeer geliefde wijk “Belcrum” gelegen sfeervolle karakteristieke, hoek-erkerwoning (voormalig winkelpand) wonen?
Dan bent u bij een van de ruimste huizen van de wijk aan het juiste adres!
Deze woning heeft een ruime woonkamer-en-suite, keuken, bijkeuken, badkamer, vijf slaapkamers, garage en voor-, zij- en st... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, single-family house, corner house
Construction period 1932
Status Available
Offered since 07 June 2018

Features

Offer
Reference number 06048
Price €435,000
Gas €257
Status New for sale
Acceptance By consultation
Offered since 07 June 2018
Last updated 07 June 2018
Ownership rights Whole lot
Construction
Type of residence House, single-family house, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 1932
Roof materials Tiles
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 201 m²
Effective area 142 m²
Content 611 m³
Surface area other inner rooms 17 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 6 of which (5 bedrooms)
Boiler
Type of boiler HR Solide Plus Vaillant
Heating source Gas
Year of manufacture 2011
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 1
Number of covered parking spaces 1
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Garden available Yes
Has a garage Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

Deze woning wordt aangeboden met een bieden-vanaf-prijs.

Wilt u op toplocatie in de zeer geliefde wijk “Belcrum” gelegen sfeervolle karakteristieke, hoek-erkerwoning (voormalig winkelpand) wonen?
Dan bent u bij een van de ruimste huizen van de wijk aan het juiste adres!
Deze woning heeft een ruime woonkamer-en-suite, keuken, bijkeuken, badkamer, vijf slaapkamers, garage en voor-, zij- en stadstuin.

Ground floor

Via een zeer ruime oprit komt u bij de overdekte zij-entree.

U komt de woning binnen via de ruime entree met veel lichtinval door de grote raampartij, ruimte voor een garderobe. Toegang tot de woonkamer.

De kamer-en-suite woonkamer is heerlijk licht door de grote erker, waardoor u een vrij uitzicht heeft over het Pastoor Pottersplein. De voorkamer is L-vorming met een mooie kastenwand rond de glas-in-lood schuifdeuren. De achterkamer staat in open verbinding met de keuken. Via de openslaande deuren stapt u de –heerlijk privé gelegen, geheel bestrate- stadstuin in.

De open keuken is uitgevoerd met een praktische U-vormige keuken met een 5-pits-gasfornuis (Lacanche) met twee ovens van 55 L, waaronder een hetelucht oven, een vaatwasser, koelkast en afzuigkap. Het hardstenen aanrechtblad straalt luxe uit. Als u achter het aanrecht staat, heeft u een uitzicht over uw zijtuin en de Merelstraat. Vanuit de keuken kunt u naar de zij-entree.

De zijentree is bereikbaar vanuit de zijtuin, gelegen aan de Merelstraat. Vanuit deze entree kunt u naar de keuken, de bijkeuken en de stadstuin.

De praktische bijkeuken ligt achter de woning. Hierin is een aansluiting voor de diverse apparatuur en een stortbak. Daarnaast heeft u hier heel veel bergruimte in de bijkeuken of op het bergzoldertje daarboven (bereikbaar via een luik met trapje).

Door de bijkeuken is de garage bereikbaar. Deze garage is een heerlijke ruimte als stalling voor fietsen of werkplaats. Vanuit de garage kunt u via een loopdeur naar de stadstuin of via de dubbele garagedeuren naar de oprit aan de Merelstraat.

Vanuit de voor-woonkamer stapt u in een halletje met authentieke vloertegels en lambrisering. In dit halletje vindt u een wastafeltje, de toegang tot het toilet en de trapopgang naar de eerste verdieping.

Het toilet is nog grotendeels authentiek.

First floor

Via de trapopgang –met een mooi glas-in-lood-raam- in de gang komt u uit op de overloop met inbouwkastje en vaste trap naar de zolderetage. Op de eerste verdieping vindt u de badkamer en drie slaapkamers.

De masterbedroom is aan de voorzijde van de woning gelegen en heeft vaste kasten. Vanuit deze kamer heeft u –door de zeer ruime erker- een mooi uitzicht over de voortuin.

De tweede slaapkamer is aan ook aan de voorzijde gelegen en heeft een vaste kast en een ruime erker. Deze kamer staat in open verbinding met de eerste slaapkamer. E.e.a. is zeer eenvoudig geheel gescheiden te maken.

De sfeervolle derde slaapkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen. Deze kamer heeft een sfeervolle ruime nis, waarin een vaste kast te creëren is.

In de badkamer vindt u een wastafel, een douche, een toilet en ligbad (met niet-functionerende whirlpool). Koper dient rekening te houden met renovatie van deze badkamer.

Second floor

Deze verdieping is te bereiken via een vaste trap. Deze zolder heeft twee slaapkamers.

De vierde slaapkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen en bestaat uit twee delen. Door de dakkapel is dit een leuke lichte slaapkamer. Erg praktisch is de bergruimte in de vaste kast en in de luiken in het knieschot.

De vijfde L-vormige slaapkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen. Deze kamer lijkt extra ruimtelijk doordat deze is opengewerkt tot aan de nok van het huis. Hier zijn een ruime dakkapel en veluxramen geplaatst en is er bergruimte achter het deurtje in het knieschot.

Garden

Deze karakteristieke woning heeft een leuke, sfeervolle stadstuin. Maar ook naast de woning, in de zijtuin heeft u de mogelijkheid om heerlijk buiten te zitten.

Details

BIJZONDERHEDEN
- In de woning zijn diverse sfeervolle authentieke details zoals paneeldeuren, glas-in-lood, authentieke tegels etc.
- De wanden en de planfonds zijn gestukt;
- De woning is deels voorzien van isolerende beglazing;
- Verwarming/warm water wordt geleverd door HR Solide Plus Vaillant (2011);
- Aangezien de woning ouder is dan 80 jaar, zal in de koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen;

LOCATIE
Het Pastoor Pottersplein is gelegen in de vooroorlogse (jaren ’30) wijk “Belcrum”. Binnen 10 minuten lopen staat u midden in het bruisende stadshart van Breda met zijn vele voorzieningen en uitgaansgelegenheden (winkelstraten, diverse horecagelegenheden, de historische Grote Markt, bioscoop Pathe, Chassé Theater, de Nieuwe Haven, park Valkenberg, enz.). In de wijk zelf zijn ook diverse uitgaansgelegenheden. Het NS-station is op loopafstand (ca. 5 minuten) te bereiken. Via goed bereikbare uitvalswegen is er een vlotte aansluiting met de snelwegen A16, A58 en A59. Parkeergelegenhied op het Pastoor Pottersplein is ruim voldoende aanwezig. Dit is thans nog vrij parkeren, maar dit zal wijzigen in betaald parkeren. Hiervoor kunt u t.z.t. een parkeervergunning ad. circa € 4,- per maand bij de Gemeente Breda aanvragen.

Deze verkoopbrochure is in opdracht van de verkoper zo nauwkeurig mogelijk opgesteld. Eventuele maatvoeringen in teksten, plattegronden, inhouds- en oppervlaktematen etc. zijn bij benadering en mogelijk niet geheel conform NEN2580. Koper heeft de mogelijkheid gehad om de maten op/na te meten en vrijwaart verkoper en diens makelaar van elke aansprakelijkheid wanneer achteraf blijkt dat de maatvoering afwijkt van de werkelijkheid. Aan verkopers is niet bekend dat in de onroerende zaak asbest is verwerkt anders dan in de tijd waarin de onroerende zaak werd vervaardigd te doen gebruikelijk was.

Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van de milieuwetgeving speciale maatregelingen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid/verwijderen van asbesthoudende materialen kunnen voortvloeien. De verkopend makelaar streeft naar een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie van de beschikbare gegevens, toch zijn deze gegevens slechts indicatief. De koper heeft een onderzoek plicht naar de zaken die voor hem van belang zijn. Hij kan zich nimmer beroepen op onbekendheid van feiten, welke hij zelf had kunnen onderzoeken/waarnemen of die op te zoeken zijn in openbare registers. De makelaar kan u desgewenst verwijzen naar de betreffende instanties. Verkopend makelaar adviseert u te allen tijden een bouwkundige keuring te laten uitvoeren en om u bij te laten staan door een aankopend makelaar.

Floor plans

Extra

Recently viewed